Napisany przez Galicyjska Szkoła Smaku dnia 2010-02-01 11:26:55. Aktualizowano 2024-05-02 08:53:08
Spędziłem święta w górach, 26.12.2009 odwiedziłem jedną z najbardziej promowanych i reklamowanych restauracji w Krynicy. Wielkie hasła reklamowe i na tym koniec. Nasi restauratorzy wychodzą z założenia że sam fakt otwarcia restauracji w święta to już wystarczający ukłon w stronę gości. Personel, asortyment, obrusy, czas oczekiwania na potrawy, w okresie świątecznym, to kwestie nieistotne w wielu restauracjach. Nikt nie docenia tego że może zarabiać nawet w okresie świątecznym. Brak jakiegokolwiek nadzoru nad personelem. Ja pozyskałem bardzo cenny materiał szkoleniowy. W odwiedzonej restauracji popełniono tak wiele błędów że teraz już nie będę się zastanawiał czy poruszane zagadnienia na prowadzonych w mojej szkole kursach nie są zbyt oczywiste. Czy jednak nie powinno się w tym świątecznym czasie dołożyć wszelkich starań aby goście odwiedzający restauracje spotkali się z ponadstandardowym wystrojem, jakimś drobnym poczęstunkiem? Większość powie tak. Jednak zrealizuje to mniejszość.
Galicyjska Szkoła Smaku
www.szkolasmaku.pl
Szkolenia Manager Restauracji Kraków - Szkolenia, kursy, ciekawe artykuły na temat szkoleń. Informacje binzesowe oraz na temat podnoszenia swojej wiedzy.
© 2010 - 2024 Aplit.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.