Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Dodaj szkolenie - zarejestruj się | Odzyskaj hasło

Oferta tygodnia:

Do końca:2024-04-28

Było:1480zł

Jest:1380zł

Podstawowe informacje

Polifenole w żywieniu człowieka: fakty i mity

  • Termin: 2024-05-16 - 2024-05-16
  • Lokacja: Do uzgodnienia.
  • Cena netto: 700.00 zł
  • Cena brutto: 861.00 zł (Vat 23%)
  • Inne:
    Szkolenie otwarte. e-learning czyli szkolenie za pośrednictwem internetu.
Zapytaj o to szkolenie
Organizator szkolenia:

AMG Szkolenia

  • 20-576 Lublin, Lubelskie
  • Bursztynowa 8/44
  • Telefon: 789 172 032
  • Email: biuro@amgszkolenia.pl
  • www: www.amgszkolenia.pl
Firma szkoleniowa AMG Szkolenia

Ogłoszenie wprowadziło Cię w błąd, lub zawiera niepoprawne dane?

Polifenole, jako grupa bioaktywnych związków występujących w roślinach, odgrywają ważną rolę w zdrowym żywieniu człowieka. Ich różnorodność i potencjalne korzyści zdrowotne stały się tematem intensywnych badań w dziedzinie żywienia i dietetyki. Wraz ze wzrostem zainteresowania społecznego zdrowym stylem życia, polifenole zyskują na znaczeniu jako potencjalne czynniki wspomagające utrzymanie dobrej kondycji organizmu. Jednak wraz z rosnącą popularnością pojawia się również wiele mitów i dezinformacji dotyczących roli polifenoli w diecie człowieka.

Celem szkolenia jest rzetelne przedstawienie faktów i mitów dotyczących roli polifenoli w żywieniu człowieka
, uporządkowanie wiedzy naukowej i wyeliminowanie dezinformacji. Poprzez analizę najnowszych badań naukowych oraz obiektywne podejście do dostępnej literatury chcemy dostarczyć kompleksowego spojrzenia na wpływ polifenoli na zdrowie ludzi. Pragniemy rozwiać ewentualne niejasności i dostarczyć solidnej podstawy naukowej, umożliwiającej świadome podejmowanie decyzji dotyczących diety oraz korzystania z potencjalnych korzyści zdrowotnych płynących ze spożycia żywności bogatej w polifenole. Uczestnicy będą mieli okazję zgłębić wiedzę na temat polifenoli, ich wpływu na zdrowie człowieka oraz praktycznych aspektów ich zastosowania w żywieniu.



PROGRAM

  1. Struktura i klasyfikacja polifenoli

  2. Naturalne źródła polifenoli w diecie

  3. Działanie przeciwutleniające polifenoli i ich wpływ na zdrowie

  4. Wpływ przetwarzania żywności na zawartość polifenoli

  5. Rola polifenoli w profilaktyce chorób, ze szczególnym uwzględnieniem choroby Alzheimera

  6. Fakty i mity dotyczące polifenoli w żywieniu człowieka – wykorzystanie modeli in vitro do badania biodostępności polifenoli

  7. Nowoczesne podejścia do formułowania żywności z dodatkiem polifenoli

  8. Tworzenie przepisów kulinarnych z uwzględnieniem polifenoli

  9. Perspektywy wykorzystania polifenoli w żywieniu człowieka

  10. Konsultacje, dyskusja



    WYKŁADOWCY

    1. Ekspert w zakresie żywienia człowieka i dietetyki, technologii żywności i biotechnologii, nauczyciel akademicki z wieloletnim stażem. Specjalizuje się w klasycznej i instrumentalnej analizie składników żywności, w szczególności związków polifenolowych, terpenowych i alkaloidów. We współpracy z ośrodkami naukowymi w kraju i na świecie bada surowce spożywcze oraz indywidualne związki wykazujące działanie przeciwutleniające, przeciwrodnikowe, przeciwzapalne i przeciwnowotworowe, ze szczególnym uwzględnieniem chorób neurodegeneracyjnych w ośrodkowym układzie nerwowym, zwłaszcza choroby Alzheimera. Największym osiągnięciem w tej tematyce jest produkcja autorskich preparatów roślinnych o działaniu przeciwutleniającym i przeciwnowotworowym. Jego dorobek naukowy obejmuje ponad 120 recenzowanych prac naukowych, 3 patenty krajowe i 2 zgłoszenia patentowe. W dwóch ostatnich edycjach (2022 – 2023 r.) ujęty w rankingu Uniwersytetu Stanforda, obejmującym 2% najczęściej cytowanych naukowców na świecie (Top 2% Scientists Worldwide by Stanford University). Doświadczony wykładowca.
    2. Specjalista w zakresie żywienia człowieka i analizy składników żywności, wieloletni nauczyciel akademicki. W pracy zawodowej koncentruje się na precyzyjnym oznaczaniu składników bioaktywnych w żywności za pomocą metod instrumentalnych, ze szczególnym uwzględnieniem związków polifenolowych, terpenoidów i alkaloidów. W ścisłej współpracy z różnymi ośrodkami naukowymi w kraju i za granicą prowadzi badania dotyczące produktów takich jak żywność i zioła i występujących w nich związków, które wykazują działanie przeciwutleniające, przeciwrodnikowe i przeciwnowotworowe. Ponadto, w obszarze nanocząstek prowadzi badania dotyczące interakcji między E171/TiO2 NPs a składnikami produktów spożywczych oraz ich wpływu na mikrobiotę człowieka. Doświadczony wykładowca.


    INFORMACJE ORGANIZACYJNE

    Szkolenie online
    Zajęcia w godzinach:
    9:00 – 15:00.


    Cena szkolenia
    : 700 zł netto; 650 zł netto – dla stałych klientów oraz przy zgłoszeniu przynajmniej dwóch osób z firmy.
    Cena obejmuje: udział w zajęciach dla 1 osoby, materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej, zaświadczenie ukończenia szkolenia, zapewnienie platformy szkoleniowej i dostępu do szkolenia w czasie rzeczywistym, możliwość skorzystania z panelu dyskusyjnego dla wszystkich uczestników (obraz + dźwięk) w trakcie szkolenia, wsparcie techniczne realizowane telefonicznie lub w formie czatu podczas i przed szkoleniem.


    Stawka VAT: 23%.
    Szkolenie finansowane w co najmniej 70% ze środków publicznych jest zwolnione od podatku VAT.

Najnowsze szkolenia:

Handel uprawnieniami do emisji gazów cieplarnianych: postępowania przed organami ochrony środowiska
AMG Szkolenia

Cena szkolenia: 700 zł netto; 650 zł netto – dla stałych klientów oraz przy zgłoszeniu przynajmniej dwóch osób z firmy.

Gazy składowiskowe: monitoring, wymagania akredytacyjne, metodyki badań i obliczeń emisji
AMG Szkolenia

Cena szkolenia: 700 zł netto; 650 zł netto – dla stałych klientów oraz przy zgłoszeniu przynajmniej dwóch osób z firmy.

Gospodarka odpadami – obowiązujące przepisy oraz planowane zmiany
AMG Szkolenia

Cena szkolenia: 700 zł netto; 650 zł netto – dla stałych klientów oraz przy zgłoszeniu przynajmniej dwóch osób z firmy.

Zwolnienia po ludzku – jak je przeprowadzić i z jak najmniejszą szkodą dla pracownika i organizacji
AMG Szkolenia

Cena szkolenia: 700 zł netto;

Ochrona i remediacja środowiska gruntowo-wodnego i powierzchni ziemi: prawo i praktyka
AMG Szkolenia

Miejsce szkolenia: Zakopane, hotel Czarny Potok

Jak prawidłowo spełniać najważniejsze obowiązki w zakresie korzystania ze środowiska – warsztaty
AMG Szkolenia

Miejsce szkolenia: Zakopane, hotel Czarny Potok

Polifenole w żywieniu człowieka: fakty i mity
AMG Szkolenia

Cena szkolenia: 700 zł netto; 650 zł netto – dla stałych klientów oraz przy zgłoszeniu przynajmniej dwóch osób z firmy.

Gospodarka odpadami: przepisy i praktyka; warsztaty w systemie BDO
AMG Szkolenia

Miejsce szkolenia: Jastrzębia Góra, hotel "Szafir"

Karta charakterystyki, klasyfikacja, oznakowanie oraz notyfikacja do ECHA - ćwiczenia
AMG Szkolenia

Cena szkolenia: 1300 zł netto; 1250 zł netto – dla stałych klientów oraz przy zgłoszeniu przynajmniej dwóch osób z firmy.

Ochrona środowiska przed hałasem: przeprowadzanie kontroli; pomiary hałasu. Orzecznictwo sądowe
AMG Szkolenia

Cena szkolenia: 700 zł netto; 650 zł netto – dla stałych klientów oraz przy zgłoszeniu przynajmniej dwóch osób z firmy.

Więcej...

Obecnie brak kursów w ofercie.

Społecznościowe

Uważasz, że zasługujemy na rekomendację? Pokaż to innym!

Zapytaj o to szkolenie

Imię i Nazwisko osoby, która wysyła zapytanie.

Możesz podać swój telefon kontaktowy, by ułatwić firmie kontakt ze sobą.

Jest to adres na który otrzymasz odpowiedź.

WWW address of your site.

Właściwa treść wiadomości.

Jeśli założysz konto w serwisie, zostanie ułatwionych wiele operacji. Między innymi dane będą uzupełniane automatycznie czy zniknie konieczność uzupełniania kodu obrazkowego podczas pytania o szkolenia.

Captcha Przepisz poprawnie kod z obrazka.

Kategorie szkoleń

Typy szkoleń: Zapisz się na newsletter. Napisz jakiego szkolenia szukasz - Rynek szkoleń

Współpraca

AVENHANSEN Szkolenia AVENHANSEN
 Akademia MDDP

Dołącz do nas



Polifenole w żywieniu człowieka: fakty i mity, Szkolenie Medyczne, Zawodowe, specjalistyczne, inne, zdrowie/uroda, dietetyka, . otwarte, e-learning

© 2010 - 2024 Aplit.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.