Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Dodaj szkolenie - zarejestruj się | Odzyskaj hasło

Czy opakowania na burgery mają znaczenie?

Napisany przez Malinowski Grzegorz dnia 2020-10-13 13:05:47. Aktualizowano 2020-10-30 15:39:27

Popularność fast food’ów w Polsce stale rośnie od lat dziewięćdziesiątych. Aktualnie w Polsce z Powodzeniem działają setki tego typu lokali gastronomicznych w różnych formach.

Są to zarówno lokalne stacjonarne, jak i zyskujące na popularności food truck’i. Spektrum potraw, które mogą serwować, jest bardzo szeroka, a akcesoria dostępne dla tego typu gastronomii, takie jak opakowania na burgery lub koperty na frytki pozwalają na swobodne zakładanie podobnych punktów.

  1. Jakie fast food’y w Polsce są najbardziej popularne?

  2. Lokale stacjonarne, czy food truck’i?

  3. Ciekawe rozwiązania w branży gastronomicznej

 

 

Rynek gastronomiczny przeszedł w latach dziewięćdziesiątych niemałą rewolucję, która trwa do dzisiaj. Widoczne to jest zarówno w mniejszych i większych miastach, jak i w miejscowościach turystycznych.

 

Jakie fast food’y w Polsce są najbardziej popularne?

Duże możliwości organizacyjne sprawiły, że rynek fast food w Polsce rozwinął się na skalę podobną, co na zachodzie. Powstały setki placówek należących do dużych korporacji, a także niemniej małych obiektów prowadzonych przez niezależnych przedsiębiorców. Znaczna część rynku to najbardziej popularne na zachodzie, a także w Polsce burgery i frytki. Moda na nie przyszła wraz z nastaniem kapitalizmu, a później zakorzeniła się na stałe w polskim społeczeństwie. Aktualnie właściwie w każdym mieście można zjeść frytki i burgery, a w miejscowościach turystycznych są one sprzedawane wręcz na każdym kroku. Ponadto ich popularność wcale nie maleje.

 

Lokale stacjonarne, czy food truck?

Poza lokalami stacjonarnymi bardzo często otwierają się tak zwane food truck’i. Są to mobilne punkty gastronomiczne, które swoje produkty przygotowują w specjalnie zabudowanych samochodach dostawczych, które są jednocześnie punktami sprzedażowymi. Taka mobilna gastronomia pojawia się właściwie na wszystkich większych imprezach masowych, a także w popularnych miejscach rekreacyjnych.

 

Ciekawe rozwiązania w branży gastronomicznej

Powszechność opakowań na burgery, czy kopert na frytki i innych akcesoriów umożliwiających łatwą sprzedać sprawiła, że znaczna część rynku fast food to sprzedaż na wynos. Na zachodzie ta część rynku gastronomicznego jest ogromnie rozwinięta, a znaczna część społeczeństwa żywi się w ten sposób na co dzień. W Polsce ten styl życia dopiero się rozwija, ale rynek rośnie z roku na rok, gdyż Polacy zaczynają doceniać wygodę takiego rozwiązania. Opakowania na burgery i inne akcesoria tego typu dostępne są na https://www.opakowanianawynos.pl/260-opakowania-na-frytki, gdzie mogą zaopatrzyć się właściciele punktów gastronomicznych.

 

 

Społecznościowe

Uważasz, że artykuł jest ciekawy? Daj go poznać innym!

Kategorie szkoleń

Typy szkoleń: Zapisz się na newsletter. Napisz jakiego szkolenia szukasz - Rynek szkoleń

Współpraca

AVENHANSEN Szkolenia AVENHANSEN
 Akademia MDDP

Dołącz do nas



Czy opakowania na burgery mają znaczenie? - Szkolenia, kursy, ciekawe artykuły na temat szkoleń. Informacje binzesowe oraz na temat podnoszenia swojej wiedzy.

© 2010 - 2020 Aplit.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.